Έρευνα: Οι απατημένες γυναίκες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Αν και για κάποιους η απιστία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προδοσία, τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας, αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που έχουν απατηθεί, στην πραγματικότητα είναι πιο κερδισμένες μακροπρόθεσμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ψυχολογική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των χωρισμών που οφείλονται στην απιστία, που πραγματοποιήθηκε σε 5.705 άτομα από 96 χώρες, οι γυναίκες που έχουν νιώσει την απιστία… αποκτούν, μελλοντικά, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι γυναίκες τείνουν να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους και έτσι να επιλέγουν καταλληλότερους συντρόφους στο μέλλον.

Μάλιστα, ο αληθινός «χαμένος» από αυτήν την υπόθεση είναι η «άλλη γυναίκα», η οποία επέλεξε για σύντροφό της έναν «άπιστο» άνδρα.

Κατά τον Dr. Craig Morris, έναν από τους συγγραφείς της μελέτης, «η γυναίκα που “χάνει” τον σύντροφό της από άλλη γυναίκα θα περάσει από μια περίοδο βαθιάς θλίψης και προδοσίας, αλλά θα βγει από μία εμπειρία… που θα της επιτρέπει να εντοπίζει καλύτερα τα “στοιχεία”, στους μελλοντικούς συντρόφους της, που μπορεί να υποδηλώνουν μία χαμηλή αξία».

«Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, κερδίζει», καταλήγει ο Dr. Craig Morris.

Ενώ, λοιπόν, μπορεί για ένα χρονικό διάστημα μετά το χωρισμό να νιώθει συντετριμμένη, καθώς η προδοσία μπορεί να είναι επώδυνη συναισθηματικά και σωματικά, το κύριο αποτέλεσμα είναι ότι… μελλοντικά, αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη κρίση.

Παράλληλα, η μελέτη κατέληξε στο γεγονός ότι έξι μήνες έως ένα χρόνο αργότερα, οι γυναίκες που βίωσαν την απιστία, ανέπτυξαν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη – εκτός από υψηλότερη αυτοπεποίθηση.