Ανάγκασε την αλεπού της να γίνει χορτοφάγος και αυτή παραμορφώθηκε [εικόνες]

Οι αλεπούδες της Σαχάρας τρώνε τρωκτικά, έντομα, πουλιά, κουνέλια και αυγά. Όχι όμως και η Τζουμάντζι, η αλεπού της μπλόγκερ Σόνια Σάε. 

Η Σόνια Σάε, η οποία είναι βίγκαν, μεγαλώνει την αλεπού της σαν χορτοφάγο, κόβοντάς της το κρέας, με αποτέλεσμα να εμφανίσει προβλήματα υγείας.

Όταν κάποιοι έκαναν γνωστή τη συμπεριφορά της μπλόγκερ, την χαρακτήρισαν καταχρηστική, ενώ οι χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν εξαγριωμένοι.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η διατροφή των αλεπούδων της Σαχάρας στην άγρια φύση αποτελείται κατά 90% από ζώα και έντομα, ενώ το υπόλοιπο 10% από διάφορα φυτά. Βέβαια, ακόμα και όταν δεν ζουν στην άγρια φύση χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Έτσι, η χορτοφαγία προκάλεσε στη Τζουμάντζι πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτές οι αλεπούδες έχουν ανάγκη από ασβέστιο και ταυρίνη, η οποία είναι μια οργανική ένωση που υπάρχει στους ζωικούς ιστούς. Χωρίς αυτήν, οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα.

Η Σάε παραδέχτηκε ότι η Τζουμάντζι είναι σχεδόν τυφλή, έχει σπασμούς και μια σοβαρή δερματική ασθένεια, ωστόσο αρνείται ότι η χορτοφαγική διατροφή φταίει για αυτή την κατάσταση.

«Χρησιμοποιούν την λέξη κακοποίηση για να περιγράψουν μια διατροφή που κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει για χάρη της. Παρά το προφανές οξύμωρο, οποιαδήποτε άλλη μη χορτοφαγική διατροφή περιέχει εξ ορισμού την κακοποίηση», έγραψε η Σόνια στο προφίλ της στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή, επειδή πιστεύει ότι όλα τα ζώα είναι ίσα.

Δείτε εικόνες από το πως ήταν στην αρχή η αλεπού και πως παραμορφώθηκε στην πορεία: