Γυναίκα με απώλεια μνήμης μαθαίνει κάθε μέρα πως ο άντρας της την εγκατέλειψε [εικόνες]

Τον ίδιο εφιάλτη βιώνει κάθε μέρα της ζωής της η 29χρονη Veronika Mescheryakova, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που της έχει στερήσει τη μνήμη, με αποτέλεσμα να μη θυμάται ότι ο σύζυγός της την εγκατέλειψε μόλις έμαθε για την ασθένειά της.

Η Veronika πάσχει από οξεία μορφή προφυρίας. Πρόκειται για μια διαταραχή του αίματος που μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης καθώς και άλλα συμπτώματα που περιλαμβάνουν πόνο και προβλήματα αναπνοής.

Κάθε μέρα πιστεύει ότι ο σύζυγός της είναι στη δουλειά και τον περιμένει να επιστρέψει, χωρίς να θυμάται πως έχει υποβάλει αίτηση διαζυγίου από τον περασμένο Νοέμβριο. Όταν βλέπει πως ο άντρας της δε γυρνάει, άλλοτε η μητέρα της και άλλοτε το νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται να της πει την αλήθεια. Εκείνη κάθε μέρα ξεσπά σε δάκρυα και βιώνει τον τρομακτικό πόνο του ότι είναι πλέον μόνη. Βέβαια, κανένας δεν της λέει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ότι ο σύζυγός της την εγκατέλειψε μόλις έμαθε για την ασθένειά της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η μητέρα της τη βοηθά να ξαναμαθαίνει διάφορα πράγματα όπως πώς να περπατάει, ενώ η ίδια ζει με την ελπίδα ότι μια μέρα θα επανασυνδεθεί με τον σύζυγός της.