Διαζύγιο Κούγια - Βατίδου: Το πρώην μοντέλο πρέπει να καταβάλει 92.000 ευρώ

Το 9ο τμήμα του Εφετείου Αθηνών δικαίωσε τον Αλέξη Κούγια στη διαμάχη που είχε με την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Σύμφωνα με την απόφαση, το πρώην μοντέλο υποχρεούται να καταβάλει στον δικηγόρο 92.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τον επεισοδιακό χωρισμό του ζευγαριού και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Εύης Βατίδου, με την οποία διεκδικούσε το ένα τρίτο από τα αποκτήματα του γνωστού δικηγόρου κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, κρίνοντας πως «δεν είχε καμία συμβολή στην απόκτηση της περιουσίας αυτής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, το πρώην μοντέλο διεκδικούσε το σπίτι του Αλέξη Κούγια στη Βουλιαγμένη, τις εξοχικές κατοικίες σε Μύκονο και Αράχοβα, τα ιδιόκτητα γραφεία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και ένα ξενοδοχείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί σε 50.000.000 ευρώ.  Στην αγωγή, η Εύη Βατίδου επικαλούνταν ότι προσέφερε τις προσωπικές υπηρεσίες της για την επαύξηση της περιουσίας του ζεύγους, υποστηρίζοντας μάλιστα πως συνέβαλε στην κοινωνική και την επαγγελματική προβολή του, λόγω της δημοσιότητάς της ως μοντέλο. 

Οι δικαστές, ωστόσο, έκριναν πως ο δικηγόρος «δεν είχε ανάγκη κοινωνικής και επαγγελματικής προβολής μέσω του γάμου του, προκειμένου να αυξήσει (ποσοτικά και ποιοτικά) το πελατολόγιό του».