Εισαγγελική έρευνα για όσους άφησαν τον Παντελίδη να φύγει από τη λέσχη το μοιραίο βράδυ

Με παραγγελία του αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ανοίγει ξανά η υπόθεση Παντελίδη, καθώς θα ερευνηθεί το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη χαρτοπαικτική λέσχη από την οποία έφυγε το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, λόγο πριν το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Λογοθέτης ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελή Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει, παρόλο που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, θα ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».  

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας επικυρώνει την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία στο τιμόνι του οχήματος βρισκόταν ο τραγουδιστής. «Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη, καταλήγει, όπως και στην πρωτόδικη διάταξη, ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.